Hammarby TFF

Ettan Norra 2021

Fyran från Nigeria
2021-06-22 18:15
Foto från Hammarby Fotbolls officiella hemsida.

Den absolut vanligaste frågan gällande HTFF är om de fyra killarna från Nigeria är med och spelar. Både på läktare och ute på stan. Det är fallet.

En mer än de andra tre, #8 Alfred sprider skräck i motståndarnas försvar i startelvan. #16 Samson och David Apkan har jag sett som både startspelare och inhoppare. Womene Miekam har jag inte sett än.

Från vänster: Womene Miekam, Alfred, Samson och Apkan.

Ingen bortförklaring
2021-06-22 16:39
Inför match.

Bara hur det är. Egentligen skulle jag vilja skriva matchrapporten i dag tisdag, efter jobbet. Nu är den uppdaterad här och var. Att direkt efter match, efter 22:30, skriva, fungerar dåligt för mig. Stavfel och rena knaspuffar.

På tåget upp mot Täby Kyrkby. Tänker på Näsby AIS och IFK Ella. Vad deras supportrar råkade ut för i slutet på 50-talet. Klubbarna gick ihop och blev IFK Täby. Eller vad som hände i Täby IS. Tapper, Frodig och Frej. Ungdomslag som slogs i bitar och blev IK Frej. Det känns som att ändan alltid befinner sig där bak.

Lämnade Söder i gassande solsken. Möttes i Täby av regn, hastade till pizzerian. Vädret blev bättre till avspark.

Hela anläggning runt Vikingavallen var fin. Flera fotbollsplaner och tennisbanor.

Som sagt, tåget upp. Skjuts hem. I en veteranbil. Jojo, veteran, det tyckte jag var kul, ända till jag fick veta att bilen var från 1964.

Tack Johan.

Täby vann hemma.
2021-06-21 22:41
Uppvärmning Vikingavallen

Mitt första besök på Vikingavallen skedde på årets ljusaste dag, spelet var nattsvart. Täby tog tag i spelet från minut ett.

Ett litet hopp tändes efter att Joe Mendez stormat fram på högerkanten som vanligt och skickat in ett inlägg som Jusef Erabi nickade in. En kort sekvens efter såg HTFF ut som ett lag på väg att ta sig ur botten av tabellen. Runt minut 30 vände Täby till 2-1.

Just efter paus fick Swedberg till ett jätteskott som satt i bortre burgaveln. Återigen en strimma hopp. Knappt tio minuter senare kom segermålet för Täby.

Snabbe inhoppare Noah Tesfai Negash hade ett rungande skott i stolpen, närmare än så kom inte Hammarby TFF.

HTFF hade stuvat om lite i startelvan i nye tränarens debut. Ulf Kristiansson. I mål Linus Dahlgren, backlinje från vänster kapten Theodor Johansson, Ludvig Svanberg, Alex Douglas och Joe Mendez. Framför backarna två balansspelare, Niklas Thor och Williot Swedberg. Tre på mitten, Mayckel Lahdo, Jaheem Burke och Alfred. På topp Jusef Erabi.

Dominant, speciellt i första halvlek var #3, högerbacken Joe Mendez.

Målfakta:

13) 0-1 #9 Jusef Erabi

28) 1-1 Granberg

31) 2-1 Hagman

48) 2-2 #27 Williot Swedberg

56) 3-2 Schilt

Byten:

62) #21 Noah Tesfai Negash (Burke)

73) #15 Melvin Bajrovic (Swedberg)

86) #29 David Akpan Ankeyes (Lahdo)

Publik 143

Borta på måndag kl 19:00
2021-06-18 16:07
Jaheem Burke, mål även på måndag?

Hur många klubbar tål en förortskommun med en någorlunda elitambition? Stockholm är centralort och har två. Täby FK är en sammanslagning mellan Täby IS och IFK Täby.  2012. Hemmaarena Tibblevallen, mot HTFF spelar Täby FK på Vikingavallen.

Täby FK tog alltså motvilligt över jumboplatsen efter förra omgången från HTFF. Hur inledde Täby serien? 7-2 seger borta mot Assyriska. Klubbens enda seger, hittills. Hammarby TFF vann senast en rafflande match mot Sandviken med 3-2.

Om jag ska till och spekulera fritt om startelvan så går Niklas Thor in mitt på mittfältet för avstängde Weidersjö. Får se vad den nytillträdde tränaren Ulf Kristiansson har i bakfickan.

Avstängningar:

Täby FK -

HTFF - #6 William Weidersjö

Måltoppen:

Täby FK

#21 Marcus Uppling - 4

#22 Niklas Persson - 4

Hammarby TFF

#8 Alfred Olatomi Olaniyan - 3

#7 Jaheem Burke - 3

Foto: Anders Ögren

Text: Robert Nilsson

Ny huvudtränare
2021-06-16 14:02

Redan 2003 stod han på Kanalplan och tränade ungdomsspelare i Hammarby. Efter en lång och utvecklade resa är Ulf Kristiansson nu tillbaka på Kanalplan och det är som ny huvudtränare för HTFF i div1. Under åren som han vart från Kanalplan så har Ulf samlat på sig gedigen erfarenhet inom både elitfotboll och talangutveckling. Han har varit assisterade tränare i herrallsvenskan i två perioder, nu senast i Örebro SK, Förbundskapten för ungdomslandslag, Förbundskapten för U23 landslaget. Jobbat som matchanalytiker på SvFF i flera år, och även följt med Lasse Lagerbäck och Nigeriska landslaget i VM slutspelet 2010.

Ordförande Peter Kleve berättar:

-Först och främst vill vi tack Örebro SK för deras förståelse och samarbetsvilja i denna situation. Vi har tillsammans med dem hittat en lösning som gör att Ulf redan nu kan gå in i lagverksamheten  på eftermiddagarna hos oss samtidigt som en gedigen överlämning kan ske i ÖSK på förmiddagarna de närmsta två veckorna.

Ordförande Peter Kleve fortsätter:

- I Uffe får vi en modern och tydlig tränare som har erfarenhet av vad som krävs på den yttersta toppen. Han har jobbat med steget från junior till senior, framförallt i rollen som U23 förbundskapten. Så det ska bli riktigt kul att följa hans jobb med våra unga spelare i HTFF.

Varmt Välkommen Uffe